Annons

Fyra män anhållna för narkotikabrott – greps på E22

Fyra män kunde under lördagen gripas och senare anhållas misstänkta för narkotikabrott i samband med ett fordonsstopp på E22. Under tisdagen begärdes männen häktade.
Publicerad 15 augusti 2023
Robert Loeffel, presstalesperson vid polisen.
Robert Loeffel, presstalesperson vid polisen.Foto: Mostphotos, Polisen

Det var på lördagsmorgonen som polisen kunde stanna ett fordon på E22 i höjd med Mönsterås. När polisen kontrollerade bilen anträffades fyra män som visade tecken på drogpåverkan.

– När vi undersökte fordonet anträffades narkotika i både bilen och på männen. Föraren misstänks även för drograttfylleri, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Annons

De fyra männen, som är i åldrarna 20 till 40 år, greps av polis och har anhållits misstänkta för narkotikabrott. Polisen misstänker att männen ska ha sålt narkotika.

I samband med fyndet i bilen och på männen gjordes husrannsakningar på flera platser i södra Kalmar län.

– Vi har hittat narkotika på flera olika platser. Fler brottsrubriceringar kan tillkomma.

Hur stor mängd narkotika rör det sig om?

– Det kan jag inte gå in på i nuläget, säger Loeffel.

På tisdagsförmiddagen begärde åklagare Patrick Sonevang de fyra männen häktade. Två män i 20-årsåldern, en man i 30-årsåldern och en man i 40-årsåldern begärs häktade på sannolika skäl misstänkta för narkotikabrott i Mönsterås och grovt narkotikabrott kopplat till en adress i centrala Kalmar. En av männen i 20-årsåldern begärs även häktad för ytterligare ett narkotikabrott på en annan adress i Kalmar.

Fotnot: I en tidigare version av artikeln stod det att häktningsförhandlingar hålls i dag, tisdag. Det är ändrat till att åklagare Patrick Sonevang väntas begära männen häktade under tisdagen.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons