GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Här överraskas grannar i Ålem med miljonvinst – och en bil

I vanlig ordning överraskar Postkodlotteriet svenskar med vinster i olika storlekar. Nu har man dragit den så kallade ”Guldvinsten” och vinnarna bor i Ålem.
Publicerad 21 januari 2023
Grannar i Ålem vann i Postkodlotteriet.
Grannar i Ålem vann i Postkodlotteriet.Foto: Stefan Jerrevang

Vinstutdelaren Christian “Kicken” Lundqvist har varit på plats för att träffa några vinnare och dela ut guldkuvert. Det vinnande postnumret var 384 40 och hela 142 vinnare fick dela på två miljoner kronor.

Grannparen, tillika vännerna, Mikael Cornelius, 57, och Therese Cornelius, 51, samt Eva-Lott Magnusson, 57, och Roger Magnusson, 58, fick besök av Kicken som hade flera guldkuvert under armen innehållandes en vinstcheck på 49 803 kronor till var och en. Det innebar en gemensam vinst på 99 606 kronor för respektive par.

Kicken kom guldkuvert till Ålem.
Kicken kom guldkuvert till Ålem.Foto: Stefan Jerrevang

För Mikael Cornelius väntade dock ännu en överraskning – nycklarna till en elbil värd 627 599 kronor.

– Oj oj oj, det var inte dåligt. Fantastiskt, det är så att tårarna kommer. Det kommer bli något gott att äta och ha det lite bra ikväll. Det är nog jag som får bjuda på middag , sa Mikael i programmet.

Mötet med vinnarna i Ålem kommer sändas som ett inslag i Postkodlotteriets tv-program Postkodmiljonären i TV4 på lördag 21 januari, klockan 19.30.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.