GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Brand under kontroll - nära 100 000 djur dog

Under natten har räddningstjänsten lyckats få kontroll på den omfattande branden vid hönsstallet utanför Fliseryd.
Fliseryd • Publicerad 11 juni 2022
Under morgonen lämnar den sista styrkan branden i hönsstallet utanför Fliseryd.
Under morgonen lämnar den sista styrkan branden i hönsstallet utanför Fliseryd.Foto: Mikael Persson

– Den sista styrkan är på väg att avveckla inom en timme och lämnar sedan över till ägarna, beskriver Håkan Andersson, vid Trygghets- och larmcentralen, vid 06.30-tiden på lördagsmorgonen.

Branden vid ett av Cedergrens sex hönsstall utanför Fliseryd började på fredagsmorgonen.

Räddningstjänsten arbetade under fredagen med att begränsat branden och minska spridningsrisken genom intensivt släckningsarbete både från luften och från marken.

”Ett stort tack till räddningstjänsten både i vår egen kommun och i våra grannkommuner som snabbt kom till vår hjälp.”
Anders Johansson, kommunstyrelsens ordförande i Mönsterås kommun.

Med hjälp av en grävmaskin lyckades räddningstjänsten att arbeta sig in mot brandhärden vilket gav gott resultat.

– Jag vill rikta ett stort tack till räddningstjänsten både i vår egen kommun och i våra grannkommuner som snabbt kom till vår hjälp. Jag är mycket imponerad av deras insats. Tack vare deras beslutsamma arbete har skadorna kunnat begränsas. Samtidigt är naturligtvis branden en tragedi som orsakat mycket djurlidande och ett hårt slag mot familjeföretaget Cedergrens. Nu återstår att vi hjälps åt för att ta hand om brandens konsekvenser, säger Anders Johansson, kommunstyrelsens ordförande.

Nära 100 000 höns uppges ha dött i branden.

Peter BoströmSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.