Kommunen kan prisas för kompetensutveckling

Mönsterås kommun är en av elva nominerade till utmärkelsen Årets kompetensutveckling.
Publicerad 14 december 2022
Mönsterås kommun
Mönsterås kommunFoto: Mostphotos

Omställningsfonden delar varje år ut utmärkelsen Årets kompetensutveckling till en offentlig verksamhet som arbetar med långsiktig kompetensutveckling. Bland årets elva nominerade återfinns Mönsterås kommun. Kommunen har under året genomfört utbildning i svåra samtal för arbetsledare och chefer med hjälp av medel från fonden.

– Nomineringen är ett kvitto på att vårt långsiktiga arbete med arbetsmiljö, ledarskap och kompetensutveckling ger resultat, säger Katarina Johansson, ordförande i personalutskottet, i ett pressmeddelande.

Kommunen har gjort flera satsningar med hjälp av omställningsfonden. Tidigare satsningar man genomfört är bland annat utbildningsinsatser för vårdpersonal om psykisk ohälsa bland äldre, kompetensutveckling för lokalvårdare samt körkort och påbyggnadskörkort till personal inom exempelvis vård och omsorg och teknisk förvaltning.

– Mönsterås kommun är ett av många fina exempel på hur arbetsgivare runt om i landet satsar på att utveckla medarbetarnas kompetens. Med den här utmärkelsen vill vi uppmärksamma deras viktiga arbete, med förhoppningen att de ska inspirera andra arbetsgivare i välfärden, säger Eva Wikström, vd på Omställningsfonden.

Vinnaren av Årets kompetensutveckling utses den 9 februari 2023.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.