GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kommunens krisledningsnämnd återaktiveras – möjligt att omplacera personal till äldreomsorgen

Publicerad 6 januari 2022
Genrebild.
Genrebild.Foto: Mostphotos

På onsdagen återaktiverades Mönsterås kommuns krisledningsnämnd och det beslutades om att ge kommunchefen mandat att tillfälligt omplacera personal mellan förvaltningarna på grund av personalbrist inom äldreomsorgen. Det är enligt kommunen ett mycket ansträngt personalläge då man har en sjukfrånvaro som är tre gånger högre än vanligt.

”I ett första skede innebär beslutet att all personal får en förfrågan om att arbeta inom äldreomsorgen, för att göra tillfälliga omplaceringar på frivillig bas av personal som har utbildning eller tidigare erfarenhet av någon form av omsorgsarbete”, skriver Mönsterås kommun i ett pressmeddelande.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.