GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Stopp på E22 efter olyckor – två personer till sjukhus

Publicerad 13 januari 2023 • Uppdaterad 14 januari 2023

Klockan 13.50 på fredagen inkommer uppgifter till SOS Alarm om att det har skett en trafikolycka på E22 i höjd med Långnäs, söder om Mönsterås.

– Det är en personbil och en lastbil som har kolliderat i södergående riktning. Både lastbilen och personbilen har kört ner i diket. En person är avtransporterad med ambulans, säger Wilma Lilja vid Trygghets- och larmcentralen.

Räddningstjänst var vid 15-tiden fortfarande på plats vid olyckan. Personbilen och lastbilen ska bärgas från platsen.

Knappt 20 minuter senare inträffar ännu en trafikolycka i närheten av den första olycksplatsen.

– Där har jag inte så mycket information ännu, men det ska vara tre bilar inblandade och de bilarna ska fortfarande befinna sig på vägbanan.

– Eftersom båda olyckorna har skett i södergående riktning är det totalt stopp en bra bit på E22.

Vid 15-tiden berättar TLC att en person är förd till sjukhus efter den andra krocken.

Olycka. Arkivbild.
Olycka. Arkivbild.Foto: Linus Gunnarsson

Här ska den första olyckan ha skett enligt larmet:

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.