GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Skogsbrand utanför Fliseryd under kontroll: ”Nio hektar som brunnit”

Publicerad 17 juni 2022 • Uppdaterad 17 juni 2022
Genrebild.
Genrebild.Foto: Mostphotos

Klockan 15.29 på fredagen larmas räddningstjänst med anledning av en misstänkt skogsbrand i väster om Fliseryd, Mönsterås kommun.

– Det är en skogsbrand och det brinner med öppna lågor. Vi har många enheter på plats. De försöker omringa branden och påbörja släckningsarbetet samt begränsa spridningen. Det är oklart hur stor branden är i nuläget, säger Viktoria Björkman vid Trygghets- och larmcentralen i Kalmar.

Vid 18-tiden meddelar Trygghets- och larmcentralen att räddningstjänsten har kunnat omringa branden.

– Man har haft helikopter uppe som flög i 40 minuter ungefär. Nu har vi två stycken brandflyg som är uppe i luften. Jag har inte fått till mig hur stort området är ännu, men man har kunnat begränsa spridningen.

Vid 20-tiden kan Trygghets- och larmcentralen meddela att branden är under kontroll.

– Det vi fått till oss är att det är ungefär nio hektar som har brunnit. Man har släckt ungefär fem meter in i området och den är helt under kontroll nu. Flyget och helikopter lämnade för 50 minuter sedan ungefär. Räddningstjänsten kommer att vara kvar en större del av natten, säger Tim Lundqvist vid Trygghets- och larmcentralen, klockan 20.15.

Här ska det brinna enligt larmet:

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.