Annons

Lastbil övertänd på E22 – vägen avstängd i båda riktningarna

Publicerad 7 september 2023
Räddningstjänsten Kalmar
Räddningstjänsten KalmarFoto: Agnes Aronsson

Vid 13.55 fick SOS Alarm samtal om en brand utomhus. Enligt larmet ska det brinna i en lastbil på E22 mellan Oskarshamn och Mönsterås.

– Det är en asfaltslastbil som står i södergående körfält. Den är helt övertänt och man stängde först av södergående körfält, men på grund av brandrök och dålig sikt har man även stängt av norrgående. Hela E22 är avstängd, säger Tony Bergelind vid Trygghets- och larmcentralen vid klockan 14.15.

Annons

Ingen person ska ha kommit till skada i branden.

– Det gick bra. Det var chauffören själv som ringde in, säger Tony Bergelind.

När beräknas trafiken vara igång igen?

– Vi har inte fått någon prognos. Lastbilen är helt övertänd och brinner för fullt och det finns risk för spridning till terrängen. Norrgående körfält öppnas först men det kan ta tid.

Det finns risk för köbildning. Övriga omständigheter är inledningsvis oklara. Enligt Trafikverket har branden mycket stor påverkan på trafiken.

UPPDATERING 15.30:

– De håller på att börja släppa på trafiken nu i norrgående riktning. Södergående är fortfarande avspärrad. Fordonet är nedsläckt men helt utbränt och vägbanan behöver saneras. Vi väntar på bärgare, säger Johan Sandin som är vakthavande befäl vid räddningstjänsten.

Här ska fordonet stå:

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons