Annons

Man fördes till sjukhus med stick- eller skärskador efter bråk på onsdagskvällen

Publicerad 28 september 2023
Ambulans, genrefoto
Ambulans, genrefotoFoto: Sten-Åke Stenberg/Mostphotos

Det var vid 22-tiden på onsdagskvällen som polis kallades till Blomstermåla i Mönsterås kommun med anledning av ett bråk. Även ambulans kom till platsen då en man skadats i samband med bråket. Mannen, som är i 20-årsåldern, fördes till sjukhus med stick- eller skärskador.

Polisen hade ingen information om skadeläget. Region Kalmar län uppger i sin skadelägesrapport att mannen utsatts för grovt våld, men att patienten blev lindrigt skadad och att han ej är inlagd på sjukhus.

Annons

– Brottsrubriceringen är försök till mord och olaga frihetsberövande. Fyra män i 18-20-årsåldern sitter anhållna. Polispatruller fick nys om en bil i området som de stoppade, och där i var de här fyra personerna, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Mannen ska ha blivit påhoppad utomhus i centrala Blomstermåla.

– Han blev misshandlad med vassa tillhyggen. Han skadades och fördes med ambulans till sjukhus. De här personerna som har misshandlat honom med tillhyggen har också hindrat honom att gå som han vill. Han har hindrats att röra sig, därav brottsrubriceringen, säger Robert Loeffel.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons