GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Man misshandlade sin fru och hotade att döda henne – döms till fängelse

En man i 60-årsåldern i Mönsterås kommun har dömts vid Kalmar tingsrätt för misshandel och olaga hot som skedde den 10 september 2021 och grovt rattfylleri den 25 februari 2022.
Publicerad 29 maj 2022
Foto: Hedda Ottestam

En man och en kvinna i Mönsterås kommun hade varit gifta en längre tid och deras äktenskap hade enligt vittnesuppgifter i förhör blivit problemfyllt.

Bråk ska ha uppstått när mannen drack alkohol. De ska då ha hamnat i dispyt och han kastade ölburken i ryggen på sin fru. När hon kontrade med att det var synd på ölen som rann ut blev han ännu argare och välte omkull ett bord.

Efter detta ska det hela ha eskalerat. Mannen döms nu för att upprepade gånger ha slagit och sparkat sin fru på kroppen och i huvudet, upprepade gånger slitit henne i håret och slagit hennes huvud mot marken, tryckt upp henne mot olika väggar och knuffat henne mot möbler, kastat burkar på hennes rygg och bröstkorg, fattat grepp om sin frus hals och armar samt släpat henne mellan olika rum och ut ur bostaden. Detta resulterade i smärta, rodnader, ömhet och blåmärken som följd för kvinnan. Kvinnan lyckades ta sig ut i hallen där hon hittade sin telefon som hon tog med sig in på toaletten för att ringa 112. Hon hann bara säga vad hon hette och varifrån hon ringde innan mannen kom efter henne igen.

Efter en del tumult öppnade mannen ytterdörren och tog tag i sin frus armar och slet ut henne så att hon hamnade på gräsmattan utanför. När hon låg hopkrupen sparkade maken henne i ryggen. Han tog också tag i hennes hår och lyfte hennes huvud och slog det ”i backen” flera gånger och kastade en full plåtburk på henne. Han döms därmed för misshandel.

Sedan hon kommit upp från marken och satt sig på en stol i hörnet satte han sig bredvid henne och talade om hur äcklig och vidrig hon var. Han tog sen tag i hennes hår och drog det bakåt så att stolen hon satt på höll på att välta. Sedan sa han att han egentligen hade lust att slå ihjäl henne, stycka henne och slänga henne i ån. För detta döms han nu för olaga hot. Då såg kvinnan billjus närma sig varpå maken reste sig upp och gick iväg. Polis kom till platsen och mannen togs med till arresten medan kvinnan transporterades till akutmottagningen.

Den 25 februari i år satte sig samma man bakom ratten påverkad. När han stoppades i Mönsterås hade han 1,88 promille alkohol i blodet, och döms därmed för grovt rattfylleri. Han har nekat till samtliga brott.

Tingsrätten dömer mannen till fängelse i tre månader.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.