Annons

Misshandlade mamma och barn – man döms till fängelse

En man i 40-årsåldern i Mönsterås kommun misshandlade sin sambo och dennes barn vid flera tillfällen. Nu döms mannen till fängelse för flera fall av brott.
Mönsterås • Publicerad 6 februari 2023
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Hedda Ottestam

Totalt döms mannen för sju fall av brott:

Grov kvinnofridskränkning mellan juli till november 2022, en ringa misshandel mot sin sambos barn, fyra fall av barnfridsbrott samt brott mot vapenlagen efter att ha innehaft 52 stycken ammunition av olika slag utan att ha rätt till det.

Annons

Mannen döms för att bland annat ha hållit en kniv framför sambon och hotat henne med att hugga henne, detta bevittnades av kvinnans två barn. Vid ett annat tillfälle jagade mannen kvinnan med kniv. Mannens hot och misshandlar mot kvinnan har vid flertal tillfällen bevittnats av barnen, därav att mannen döms för barnfridsbrott.

Han döms för ett fall av ringa misshandel gentemot ett av barnen, då han ska ha slagit till barnet inne på en snabbmatsrestaurang i Kalmar kommun.

Mannen döms mot sitt nekande till 1 år och 3 månaders fängelse. Han ska även betala cirka 187 000 kronor till sambon och hennes barn.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons