Misshandlade och hotade att skjuta sambon – man åtalas

En man i 50-årsåldern åtalas för att ha hotat att skjuta sin sambo och misshandlat henne.
Mönsterås • Publicerad 12 mars 2023
Montage.
Montage.Foto: Thomas Möller/Mostphotos, Agnes Aronsson

Händelserna skedde under förra sommaren i Mönsterås kommun. Den åtalade mannen ska i juni ha hotat sin sambo om att han skulle skjuta henne ifall hon kom hem. Han förnekar att ha hotat kvinnan och menar att han inte minns något från händelsen.

En månad senare misstänks mannen ha misshandlat kvinnan efter att ha tagit ett grepp om kvinnans armar och nacke och efter det knuffat in henne i en järnspis. Detta orsakade blåmärken och skrapmärken på kvinnan. Mannen förnekar brott och uppger i förhör att han försvarade sig mot slag från kvinnan.

Vid en husrannsakan i parets gemensamma bostad efter misshandeln anträffades ett gevär, utan att mannen hade licens för det. Mannen medger att han inte haft licens och säger att vapnet kommer från ett dödsbo. Mannen åtalas för misshandel, olaga hot och, i och med vapenfyndet, vapenbrott.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.