Annons

Missnöjesfält är tillbaka – här spelar bandet med sin miniturné

T.o.m WAITS orkester ger sig ut på en miniturné med Missnöjesfält: Återkomsten. Det utlovas många nya sånger, men naturligtvis också gamla favoriter. Det gick så långt att textskrivare Johan B förbjöds skriva fler nya texter av resten av bandet.
Publicerad 7 oktober 2023
t.o.m waits orkester
t.o.m waits orkesterFoto: Pressbild

Senast Missnöjesfält spelades beskrevs den som en ”munter helaftonsdystopi” där publiken fick följa med på en turné genom tid och rum och möta människor varav de flesta på olika sätt varit verksamma i varieté-, vaudeville- och tivolivärlden. Musiken var i Tom Waits anda, och bland annat besökte orkestern en kyrkogård där gamla artister ligger begravda.

I årets föreställning får publiken lära känna Anischka, vars tårar faller som regn, men också kraftatleten Magda och hennes vänner från Berlin samt de ridande tvillingarna Caina och Abelard. Även Ginger Rogers och Fred Astaire dyker upp, förutom gamla bekanta, så som Svajmastartistens dotter, knivkastarna Lola & Rodney, eldslukaren Jaques Pompier och fakiren el Toro ferocio de Kalmar. Alla medverkar de i det drömska relationsdrama i varietémiljö som utgör orkesterns Missnöjesfält.

Annons

Missnöjesfält: Återkomsten, är en hoppfull hyllning till kända och okända vänner och föregångare som befolkat våra scener.

Missnöjesfält: Återkomsten

Turnépremiären:

Sker i Mönsterås den 18/10 i arrangemang av Mönsterås-Blomstermåla Teaterförening. Sedan bär det av till Stockholm för två föreställningar på Pygméteaterns lilla kulturhus den 20-21/10, för att sedan återvända till länet med en föreställning på Vida Museum på Öland den 28/10.

Bandmedlemmar:

Ny i bandet för i år är Anna Lahmer vars stämma tidigare hörts i många band i Karlskrona men även från Byteaterns scen. Övriga medlemmar: Thomas Hertzman-klaviatur, saxofoner och klarinetter; Ove Lindqvist- tuba och cello; Martin Ellborg-trummor och sopransax; Peter Svahn- kontrabas, gitarr och banjo; Johan Bernander- sång och percussion samt Peder Nabo- gitarr, klaviatur, lapsteel, marimba, percussion, dragspel och ytterligare instrument.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons