Annons

Mönsterås kommun satsar nära fyra miljoner på högre lön inom bristyrken

Det handlar om löneökningar för bland annat undersköterskor, barnskötare och måltidspersonal.
Mönsterås • Publicerad 16 februari 2022
Foto: Mostphotos

Det är medarbetare inom Kommunals avtalsområde som Mönsterås kommun i år gör en extra satsning på.

Totalt handlar det om 3,7 miljoner kronor som kommer satsas i en så kallad riktad satsning. Det är den enskilt största lönesatsningen som kommunen gjort på länge.

Annons

Utöver den nya satsningen finns sedan innan ett centralt avtal mellan SKR, Sveriges kommuner och regioner, och Kommunal. Avtalet innebär en riktad satsning på yrkesutbildade medarbetare inom vård, skola och omsorg och ger en löneökning med ett utrymme på 380 kronor för året. Plus 0,3 procent som ska bidra till ökad lönespridning för viss yrkesutbildad personal.

– Vi vill erbjuda attraktiva arbetsvillkor och då är lönen viktig, både för att behålla kompetens och för att rekrytera nya medarbetare till verksamheter där vi har ett stort behov av ny personal framåt. Det känns extra roligt att satsningen dessutom når många av våra medarbetare som slitit hårt under pandemin, säger Katarina Johansson (C), ordförande i kommunstyrelsens personalutskott, i ett pressmeddelande.

Lönesatsningen berör drygt 1000 medarbetare i Mönsterås kommun som hör till Kommunals avtalsområde.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons