Annons

Nytt larm om salmonella från CA Cedergren

Publicerad 11 april 2023 • Uppdaterad 12 april 2023
Genrebild.
Genrebild.Foto: Mostphotos

Salmonella har återigen upptäckts hos CA Cedergren utanför Mönsterås, landets största äggproducent. Detta rapporterar P4 Kalmar.

Det ska enligt Jordbruksverket handla om ett positivt resultat från packeriet. Äggen som producerats i det berörda packeriet ska däremot ha stoppats från att gå ut till konsumenter.

Annons

Det var i december 2022 som det första larmet om salmonella kom inifrån CA Cedergren och sedan dess har otaliga förpackningar med ägg återkallats från återförsäljare.

Under början av 2023 beslutade Jordbruksverket att 165 000 höns skulle avlivas efter att smitta upptäckts i stallet. Kort därefter togs beslut om att avliva ytterligare 160 000 höns efter att smitta upptäckts i ett annat stall.

Sedan dess har Jordbruksverket utökat provtagningen hos äggproducenter till varje dag, men efter negativa tester ska man ha gått ner till att provta en gång i veckan.

Efter att det positiva testet upptäckts i packeriet tas även prover på djurstallarna, men om det finns någon smittspridning där är oklart i nuläget.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons