GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Populär gymkedja öppnar i Blomstermåla: ”Vi tror mycket på framtiden”

Snart öppnar ett nytt gym i Blomstermåla. Det är Malkars Träningscenter som slår upp portarna på Storgatan 114, granne med apoteket och vårdcentralen.
Publicerad 16 mars 2022
Foto: Linda Pihlfelt, Mostphotos

– Det ska bli väldigt kul. Det är roligt att gå in på en liten ort och satsa, det uppskattas både från politiskt håll och av invånare. Vi har haft en dialog en längre period med hyresvärden där och det är en stor efterfrågan på ett gym på orten i Blomstermåla, säger Lars Malkar, som är VD.

Malkars som företag är familjeägt sedan starten 1983 och drivs nu av andra generationen, barnen Anna Roudén, Maria Römberg och Lars Malkar. Grundare var deras föräldrar Göran och Kristina Malkar.

Malkars har sedan tidigare flera anläggningar runt om i Kalmar län, men nu börjar de bygga upp den nya i Blomstermåla. Öppningen är planerad till lördagen den 4 juni.

– Jag hade första byggmötet igår och i nästa vecka kör bygget igång med snickare, målare och elektriker. Det här är en lokal som tidigare varit ett gym och en tidigare blomsterhandel. Den är på totalt 400 kvadratmeter och i storleksordning med vårt gym i Mönsterås, säger Lars Malkar.

Vad kommer finnas i lokalen?

– Det blir stort fokus på gymavdelningen med mycket maskiner och fria vikter. Det är ett komplett gym för den som vill lyfta tyngre eller köra ett stakprogram. Det finns löparbanor, crosstrainers och cyklar. Lokalen är trevlig på så sätt att den är bra uppdelad mellan avdelningarna. Den har ny ventilation, kylanläggning och bra flöde. Lokalen kommer även ha en liten virtuell gruppträningsstudio där man kör pass på storbild, så det blir som en videovägg. Det kommer också finnas pass med Play&Go. På så sätt kan man hålla klasser igång i stort sett dygnet runt. Det blir en kombosal med alltifrån cykling till core och gympa.

Två år av pandemi har ju slagit hårt mot gymbranschen. I samband med att covid-19 kom till Sverige hade Malkars precis öppnat en ny stor anläggning i Västervik. Ett par månader in i pandemin öppnades ett nytt gym i Oskarshamn. Allt var planerat och klart redan innan, och inget som gick att påverka.

– På just de orterna märke vi inte av minskningen av kunder så mycket i och med att allt var så nytt. Men på det stora hela har gymbranschen lidit väldigt mycket och vi har inte fått riktigt så mycket uppmärksamhet som restaurangbranschen. Vi jobbar ju med autogiro, så processen är mer långdragen. Fördelen är att den negativa effekten kommer på tid så man hinner anpassa utgifterna. Vi har varit väldigt sparsamma med åtgärder och vi har inte varslat och sagt upp kollegor. Vi har mest fokuserat på att hålla igång så mycket vi kan.

Vad är det som gör att ni vågar satsa på en ny anläggning nu?

– Det har kostat på, men vi har klarat det och känt att trenden har vänt. Som innan, och ännu mer framåt finns det behov för människor att mötas och fortsätta röra på sig. Oavsett pandemi eller oro i världen måste man försöka må bra. Vi tror mycket på framtiden.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.