GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Prov visar förhöjda bakteriehalter – kommunen uppmanar att koka vattnet

På fredagen meddelar Mönsterås kommun att det finns förhöjda bakteriehalter i vattnet i södra Timmernabben. Detta konstaterades efter ett vattenprov.
Publicerad 9 september 2022
Foto: Mostphotos

Dricksvattnet är därmed otjänligt och nu uppmanas drabbade att koka vattnet innan användning i matlagning eller för att dricka.

”Berörda är invånare i Timmernabben söder om Genvägen/Varvsvägen anslutna till kommunalt dricksvatten från Sandbäckshult vattenverk”, skriver kommunen på sin hemsida.

Vad som orsakat det otjänliga vattenprovet är i nuläget oklart och kommunen undersöker det hela. Man tar nya vattenprover kontinuerligt och kokningsrekommendationen håller i sig tills man fått godkända provresultat. När rekommendation upphör meddelar kommunen detta via sina olika kanaler.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.