Annons

Rävar har synts till i kommunen – invånare uppmanas att inte mata dem

Mönsterås kommun har fått in samtal om att det rör sig en eller flera rävar i Ålems kyrkby. Nu vill kommunen uppmana invånarna att under inga omständigheter mata djuren.
Publicerad 1 september 2022
Foto: Björn Johansson/Mostphotos

Rävarna ska enligt kommunen ha sett välmående ut och inte lida av rävskabb. Trots detta vill man gå ut med en uppmaning till alla Ålemsbor att inte mata rävarna.

”Ofta handlar det om nyfikna unga rävar som tar sig in i samhällen. Om du matar dem blir de orädda och tama, och kommer tillbaka för mer mat. Placera fågelmat högt upp så att räven inte når. Mata aldrig katter utomhus. Släng inte matrester i naturen. Ställ soptunnor så att räven inte kan välta dem”, skriver Mönsterås kommun på sin hemsida.

Kommunen skriver vidare att rävar har ett naturligt beteende att äta gnagare som exempelvis råttor, och att de har en funktion även i samhällen, men att det bästa är att låta dem vara i fred.

Hedda OttestamSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons