Rysligt mysigt när föräldrakooperativet firade Halloween

Föräldrakooperativet Ettan är en liten förskola i utkanten av Ålems kyrkby.
Publicerad 31 oktober 2020
Foto: Privat

Varje år firas det Halloween på förskolan med pyssel, disco och spöklunch. Nytt för i år var att det också ordnades en spökvandring.

– De av barnen som vill, får klä ut sig. I år hade vi häxor, spöken, skelett, fladdermus och prinsessor. Barnen pysslade fladdermöss av toarullar och några gjorde mumie-lyktor. Sedan blev det disco och det blev dans och svettiga häxor, säger Siv Nordgård Tömt, förskollärare och rektor.

Även förskolans kock, Johan Esemann, tog sig an Halloween-temat med en lekfull meny. Bland annat serverades det blå pasta och mumie-korvar.

Efter lunch blev det spökvandring. Barnen fick gå ner i källaren där det fanns ett skelett och spöke, men även riktiga spindlar och spindelnät. Spökvandringen fortsatte även ute på förskolans gård, och till sist in i Snicken där en häxa läste en saga.

– Alla barn och vuxna var rätt nöjda med Halloween-firandet, fast en del ville gärna gå spökvandring flera gånger. Helst varje dag, säger Siv.

Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.