GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Skobutik, bank och Röda korset samarbetar för att samla in pengar till Ukraina

Hjälp oss hjälpa. Så lyder uppmaningen från Kupan Mönsterås, Ålems Sparbank och Skohörnan som startat ett initiativ för att samla in pengar till krigsdrabbade i Ukraina.
Publicerad 14 mars 2022
Niclas Petersson, Ålems sparbank, Carina Johansson, Röda korset,  Samuel Petersson, Skohörnan, Elisabeth Halkjaer, Röda Korset, och Johan Fransson, Ålems sparbank.
Niclas Petersson, Ålems sparbank, Carina Johansson, Röda korset, Samuel Petersson, Skohörnan, Elisabeth Halkjaer, Röda Korset, och Johan Fransson, Ålems sparbank.Foto: Åsa A Cederbom

– Det är samarbete mellan oss aktörer – näringsliv, bank och frivilligorganisation. Vi kände att vi ville göra något. Det bygger på att vi samlar in pengar, 50 kronor per sålda par skor, och sedan går banken in och dubblar det vi samlar in, säger Samuel Petersson på Skohörnan i Mönsterås.

Samuel Petersson, Skohörnan och Niclas Petersson, Ålems sparbank.
Samuel Petersson, Skohörnan och Niclas Petersson, Ålems sparbank.Foto: Margareta Petersson

Pengarna som samlas in går till Röda Korsets akuta hjälp till Ukraina och Samuel hoppas att fler kan inspireras av deras initiativ.

– Vi gör det här i en månad. Givetvis behöver man inte köpa skor för att skänka pengar, man kan swisha Röda Korset direkt. Det är själva insamlingen som är viktig och det kanske utmanar andra företag och organisationer att göra en liknande grej.

Insamlingen pågår fram till och med den 9 april.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.