Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Smittan spred sig till särskilt stall – ytterligare 700 000 höns ska avlivas

På en stor värphönsbesättning i Mönsterås spred sig fågelinfluensa inom anläggningen, vilket gjorde att 1,3 miljoner hönor behövde avlivas. Nu ska ytterligare ett stall hos värphönsanläggningen drabbats.
Foto: Mostphotos

Man har redan varit tvungna att avliva 1,3 miljoner höns efter att fågelinfluensa spridit sig inom anläggningen. Nu har ytterligare ett stall hos värphönsanläggningen drabbats av smittan. Det rör sig om cirka 700 000 unghöns som nu måste avlivas, det rapporterar P4 Kalmar.

– Vi har försökt skilja de här enheterna åt helt och hållet så det inte finns någon som helst gemensam personal på de olika enheterna, säger Håkan Henrikson, chefsveterinär på Jordbruksverket till P4 Kalmar.

Läs mer