GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Stor skadegörelse: Lekutrustning till förskola förstörd och rutor krossade

Flera fall av skadegörelse har anmälts av Mönsterås kommun.
Publicerad 13 januari 2022
Foto: Agnes Aronsson

Någon gång mellan tisdags eftermiddag till onsdag morgon den här veckan ska en okänd gärningsperson ha krossat tre rutor i ett dörrparti till en nödutgång på Sporthallen i Mönsterås. Uppskattat skadevärde är 20 000 kronor.

Runt årsskiftet skedde flera fall av skadegörelse. På Blankas väg blev större delen av lekutrustningen till en förskola förstörd.

– Fotbollsmål ska ha blivit sönderbrutna och leksaker är förstörda. Förvaringslådor har brutits upp. Värdet är uppskattningsvis 7000 kronor, säger Calle Persson, polisens presstalesperson i Region syd.

På Kalmarsundsgatan i Mönsterås har någon eldat i en soptunna som satt fast i en lyktstolpe.

– Det orsakade kortslutning i lyktstolparna runt den skola som ligger där. Det finns inget skadevärde i nuläget, säger Calle Persson.

Det finns i nuläget inga misstänkta.

Agnes AronssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.