GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Tände fotogenlampa vid strömavbrott – blev glödbrand i innertaket

Publicerad 23 november 2022 • Uppdaterad 23 november 2022
Räddningstjänst Mönsterås
Räddningstjänst MönsteråsFoto: Agnes Aronsson

Under tisdagen drabbades Mönsterås kommun av ett stort strömavbrott. I en bostad på Oknö tände man under tiden en fotogenlampa – vilket slutade med att räddningstjänsten fick rycka ut till adressen.

– Man hade tänt en fotogenlampa och det var för kort avstånd till taket. Det blev en glödbrand i innertaket. De uppmärksammade det själva och larmade räddningstjänsten, säger Robert Loeffel, presstalesperson vid polisen.

Glödbranden kunde släckas och det blev ingen större skada i bostaden. Dock upprättas en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.