Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Tyckte det var för kallt för att gå - tog bilen på fyllan

Enligt Mönsteråsbon i 50-årsåldern hade han inte tänkt att köra.
Genrebild.
Genrebild.
Foto: Everton Leite/Mostphotos

En natt i september förra året stoppade en polispatrullen mannen när han körde i Mönsterås. Nykterhetstest visade att han hade 1,43 promille alkohol i blodet, en bra bit över gränsen för grovt rattfylleri.

Enligt mannen hade en kompis bjudit hem honom på eftermiddagen den lördagen, och det blev en hel del kröka: vin, whisky och öl. En bit in på natten skulle han hem men då det inte fanns någon taxi att ta hade han satt sig i bilen för att vila. När det började bli kallt ”tog han ett dumt beslut” och började köra till hemmet ett par kilometer bort. Efter bara ett par hundra meter dök polisen upp och satte stopp för färden. Han fick gå hem trots allt.

Mannen ångrar vad han gjort och uppger att han nu har installerat alkolås i bilen. Kalmar tingsrätt konstaterar att ”ingenting framkommit som tyder på att körningen, som ägde rum i Mönsterås på natten, vid låg trafikintensitet och avsett en kortare sträcka, inneburit någon mera påtaglig fara för trafiksäkerheten”. Han slipper därför fängelse och döms till villkorlig dom och 50 timmars samhällstjänst.

Läs mer