Vägskyltar visar fel hastighet: ”Miss av oss”

När Åsevadsgatan byggdes om sattes fel hastighetsskyltar upp. Enligt föreskrifterna får nu trafikanterna köra fortare än vad som gäller – tills att felen är åtgärdade.
Publicerad 29 juli 2020
OBS! Bilden är ett montage.
OBS! Bilden är ett montage.Foto: agnetasfoton/Mostphotos

Hastighetsskyltarna från ett av hållen visar 50, dock är den tillåtna hastigheten på gatan begränsad till 40. Det är verkligheten som råder på Åsevadsgatan i Mönsterås, vilket Barometern var först att rapportera om.

– Skyltarna stämmer inte. Vi gjorde fel i projekteringen av ombyggnationen på vägen, och nya skyltar är beställda. De ska komma inom kort och då är det hastigheten 40 som gäller, säger Ronnie Björkström, avdelningschef vid tekniska kontoret i Mönsterås kommun.

I och med kommunens miss, är det fortsatt tillåtet att köra i 50 fram tills att de nya skyltarna kommer på plats. Däremot ser kommunen gärna att trafikanterna saktar ner på sträckan.

– Eftersom vägen både är smal och krokig, är det lämpligt att köra i 40. Men skulle man köra lite för fort, i 60 kanske, så kan polisen inte dela ut böter på platsen då de inte har tillgång till föreskrifterna för vägen än. De (föreskrifterna) kommer så fort de skyltarna är på plats, berättar Ronnie Björkström.

Wilhelm NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.