unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Nyheterarrow-down
  2. Avdelningararrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!

Butikskedjan räddas från konkurs

Flera butiker läggs ned – Kalmar klarar sig.
Foto: Wilhelm Nilsson

I tisdags i förra veckan kom beskedet att Alingsås tingsrätt satt modeföretaget Kompott Mode AB, som går under varumärket Rabalder, i konkurs. I konkursansökan uppgav företaget att de har drabbats hårt av både den växande digitala handeln och av effekterna av coronapandemin.

Men nu kommer svängningen. Market.se rapporterar under måndagen att ägarfamiljen bakom Kompott Mode tänker driva 22 av sina 29 Rabalderbutiker vidare.

– Det har varit intensiva 10 dagar här. Men nu är det skönt att vi har funnit en lösning. 80 procent av de tidigare får nyanställningar, vilket innebär att tio jobb av 60 försvinner, säger Christian Andersch, konkursförvaltare, Rosengren Advokatbyrå.

Bolaget meddelade på måndagseftermiddagen vilka butiker som försvinner; däribland de i Halmstad, Karlskrona och Kristianstad. Kalmarbutiken kommer därmed att finnas kvar.

Läs mer: Modekedja i konkurs – Kalmarbutik drabbad

Läs mer