GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Allmänheten bjuds in att lösa mordgåta på Kalmar slott

”Döden tar befälet - 1809” är namnet på en mordgåta och liveföreställning som har premiär på Kalmar slott i höst.
Peter Sjöstrand, Jan Jarlenfors, Johan Marin, Peter Dyvik, Åsa Wågman, Karin Sjölander, Madeleine Engman och Josefine Marelius utgör ensemblen.
Peter Sjöstrand, Jan Jarlenfors, Johan Marin, Peter Dyvik, Åsa Wågman, Karin Sjölander, Madeleine Engman och Josefine Marelius utgör ensemblen.
Foto: Tom Gagner

Konceptet beskrivs som unikt i ett pressmeddelande. Publiken får följa de åtta skådespelarna, ”ungefär som när läsaren vänder blad i en pusseldeckare och nästa kapitel utspelas på en ny plats”.

Publiken får själv bidra till föreställningen genom att välja vilken karaktär den vill följa i jakten på ledtrådar i de 16 olika scenerna.

Under middagen som följer på föreställningen ska publiken sedan försöka lösa gåtan och lista ut vem mördaren är.

Comedy Art Theatre har producerat, manus är skrivet av L Per E Pettersson och för regin står Kent Vickell och Håkan Klamas.

Premiär är den 2 oktober.