Annons

Allmänheten bjuds in att lösa mordgåta på Kalmar slott

”Döden tar befälet - 1809” är namnet på en mordgåta och liveföreställning som har premiär på Kalmar slott i höst.
Publicerad 9 juni 2021
Peter Sjöstrand, Jan Jarlenfors, Johan Marin, Peter Dyvik, Åsa Wågman, Karin Sjölander, Madeleine Engman och Josefine Marelius utgör ensemblen.
Peter Sjöstrand, Jan Jarlenfors, Johan Marin, Peter Dyvik, Åsa Wågman, Karin Sjölander, Madeleine Engman och Josefine Marelius utgör ensemblen.Foto: Tom Gagner

Konceptet beskrivs som unikt i ett pressmeddelande. Publiken får följa de åtta skådespelarna, ”ungefär som när läsaren vänder blad i en pusseldeckare och nästa kapitel utspelas på en ny plats”.

Publiken får själv bidra till föreställningen genom att välja vilken karaktär den vill följa i jakten på ledtrådar i de 16 olika scenerna.

Under middagen som följer på föreställningen ska publiken sedan försöka lösa gåtan och lista ut vem mördaren är.

Comedy Art Theatre har producerat, manus är skrivet av L Per E Pettersson och för regin står Kent Vickell och Håkan Klamas.

Premiär är den 2 oktober.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons