Annons

Allsång och vitsar i Rydellarnas nya krogshow

"Är det någon vits? - Med show och allsång!", är namnet på Rydellarnas nya krogshow, och antyder vad det handlar om. – Jag är mycket nöjd med namnet, myser Martin Rydell.
Publicerad 9 juni 2021
Anna och Martin Rydell vill engagera och involvera publiken med både allsång och vitsar.
Anna och Martin Rydell vill engagera och involvera publiken med både allsång och vitsar.Foto: Simon Karlsson

Med det osäkra läget som rådde under våren avvaktade Anna och Martin Rydell med att planera en ny föreställning. När det gick upp för revyparet att det skulle gå att uppträda inför publik igen, om än i begränsat antal, blev det full fart.

– Ja, vi kom på det här i sista rappet när vi såg att det nog skulle gå. Låten som vi tänkt inleda showen med skrev jag igår, säger Martin och sätter sig vid ett piano och spelar upp en allsångsvänlig dänga där just frågan ställs om det är någon vits med show och allsång.

Annons

Visst är det det, är inte helt oväntat svaret. Och där finns en ordvits, för förutom allsång är just vitsar showens röda tråd.

– Jag har alltid velat sjunga allsång, säger Anna.

– Men så är det ju väldigt kul och folkligt med vitsar, säger Martin.

Tanken är att även publiken ska få bidra, genom att lägga vitsar i en tombola som de sedan dras ur. Risken för riktigt barnförbjudet material finns därmed, men det ska inte bli på samma nivå som Robert Gustafssons Snuskafton.

– Lite snusk ska det vara, men även bredd på materialet och lite tanke bakom, säger Martin.

Duon har dessutom kallat in förstärkning och blir en trio på scen.

– Vi är inte världsbäst på piano så därför har vi tagit in Andreas Zetterberg.

Andreas Zetterberg.
Andreas Zetterberg.Foto: Pressbild

Zetterberg är inflyttad till Blomstermåla, men har tidigare bland annat producerat Eskilstunarevyn. En rutinerad revyräv som spelar piano, sjunger och producerar musik.

– Men här i Kalmar är han ny på scenen, och han kommer att få ta plats i revyn, lovar Anna.

– Vi hoppas att det här kan bli nåt återkommande. Kanske med gästartister i framtiden, avslutar Martin.

Annons

Krogshowen sätts upp på Teatervallen, med premiär 13 juli. Fyra datum är inbokade i nuläget, men beroende på intresset kan det bli fler.

Därmed är fyra olika föreställningar klara för Teatervallen i sommar: ”Är det någon vits?”, ”Alla tiders Mello”, ”Den gode, den onde, den snygge” samt ”Duran & Mollans Superhjältedisco”.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons