GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Filmtipset

Anime-tårta med extra allt

Foto: Netflix

Yasuke (Serie, Netflix)

Netflix helgalna nya animeserie känns lite som Akira Kurosawa möter “X-Men” möter rostig steampunk möter svepande fantasy. I sin hejdlöst maxade skildring av den verklighetsbaserade titelkaraktären, en afrikansk samuraj i 1500-talets Japan, svävar den ut åt alla möjliga håll och blandar toner, stilar och mytologier utan hämningar. Det bjuds på samurajer, monster, demoner, varulvar, häxor, mechs, androider, astralprojektion, uråldriga förbannelser och magi av alla möjliga slag och otroligt nog fungerar det.

Animationen är härligt vågad och röstskådespelare som LaKeith Stanfield, Maya Tanida och Dan Donohue gör ett fenomenalt jobb i sina krävande roller. Inte nog med det, kompositören Flying Lotus är på härligt “Blade Runner”-humör med sina Vangelis-doftande spår och de lyfter hela serien. Den här typen av visuell fest och serietårta med extra allt växer sannerligen inte på träd och får inte missas för allt i världen.

Foto: Netflix

Läs mer