GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Filmtipset

Animerat familjeäventyr i absolut världsklass

Publicerad 14 november 2021
Foto: Netflix

Maya and the Three (Serie, Netflix)

Den som söker lika lättsam som fartfylld underhållning för hela familjen bör inte missa Jorge R. Gutiérrez (animationsmästaren bakom 2014 års “The Book of Life”) niodelade serie “Maya and the Three”. Berättelsen kretsar kring den 15-åriga krigarprinsessan Maya (Zoe Saldana) som ger sig ut på ett livsfarligt äventyr när hennes familj och hem hotas av den lättstötta krigsguden Lord Miclan (Alfred Molina).

Tillsammans med en brokig skara oerfarna vapendragare agerar Maya mur mellan vår värld och en säker undergång, vilket får ett högt pris. Gutiérrez bygger serien med pusselbitar från den oändligt rika mesoamerikanska kulturen och varje scen och bildruta är en sprudlande fröjd för ögonen. Den träffsäkra mixen av ständigt spännande action, kittlande äventyr, varm humor och djupt känslosamma stunder är omöjlig att motstå. Det faktum att Netflix Animation håller fanan högt även i jämförelse med animationsgiganter som Disney, Pixar och Dreamworks blir här tydligare än någonsin tidigare.

Viktor Jerner
Detta är en recension i Kalmarposten. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.