GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Babben Larsson vill ha lokala snackisar att skämta om i Kalmar

På söndag dyker komikern Babben Larsson upp i Kalmar för en föreställning vid yttre borggården på Kalmar Slott.
Publicerad 19 augusti 2021
Babben Larsson
Babben LarssonFoto: Robert Eldrim, Medljus

Inför föreställningen har Babben Larsson skrivit i en lokal grupp på Facebook där hon önskar tips om lokala företeelser att skämta om.

”Jag ska ju uppträda i Kalmar på söndag. Jag tar gärna emot tips på saker som är snackisar i Kalmar med omnejd som jag kan skoja om! Hoppas vi ses”, skriver Babben Larsson i inlägget.

Och nog har hon fått tips på saker att skämta om. Här kommer några förslag från gruppens medlemmar:

”Har alltid tyckt att Förlösa, strax utanför Kalmar, är ett anmärkningsvärt namn på en by”.

”Att en stadsdel är döpt till Kattrumpan. En plats i Lindsdal döpt till kroppkakan. En badplats till Kalmarflundran”.

”Dialekten”.

”Om alla bråk kring det så kallade Foppahotellet, nya universitetet och gödseltanken vid gamla brandstationen. Finns hur mycket material som helst där att göra narr av politiker och arkitekter osv.”

”Att lokala nyheter i Aftonbladet ofta är ko på vägen…”

”Det finns en uppsjö med anledningar till att det för det mesta luktar väldigt illa här. Slakteriet sprider en arom av kadaver, reningsverket luktar som att en septiktank ramlat och gått sönder. Eller den härskna doften av algblomning alternativt ruttnande tång på hösten. Men när vinden blåser in från havet har vi ibland nöjet att känna den asmatiska aromen av benmjöl från lantmännens fabrik. Mycket kan man säga om Kalmar men vi har variation för näsan.”

Om Babben nappar på några av förslagen får visa sig på söndag.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.