Annons

Bara dagar före: Folkparksfesten ställs in

I fyra dagar med start på söndag skulle några av landets främsta dansband uppträda på Fredriksskans. Men nu har hela turnén ställts in.
Publicerad 29 juli 2021
Thomas Deutgen presenterade Folkparksfesten vid en pressträff på Fredriksskans i juni. Nu har evenemanget ställts in.
Thomas Deutgen presenterade Folkparksfesten vid en pressträff på Fredriksskans i juni. Nu har evenemanget ställts in.Foto: Simon Karlsson

Lasse Stefanz skulle spela på söndag, Donnez på måndag, Black Jack och Larz-Kristerz på tisdag och Perikles på onsdag. Det skulle finnas mat och dryck att köpa, och mindre band skulle värma upp varje kväll.

– Kalmar är ett bra sommarställe med en stor publik. Här inne kan publiken sitta på en stol eller filt och dricka en öl och ha det gott, sa arrangören Thomas Deutgen vid en pressträff på Fredriksskans i juni.

Annons

För att hålla sig till restriktionerna skulle gräsplanen målas upp i rutor där varje sällskap skulle ha en ruta för att sitta i, och en ruta att dansa i.

Men nu har alltså hela Folkparksfesten, som skulle arrangeras på en handfull platser i landet, ställts in.

– Biljettförsäljningen har varit ojämn, vissa kvällar har sålt jättebra och andra sämre. Eftersom det är en så stor apparat med många inblandade vill man ju att det ska bli bra och det är för stort för att dra igång när gästerna visar en sådan osäkerhet, säger Thomas Deutgen till Barometern.

Hans ambition är nu att istället genomföra Folkparksfesten nästa år. De som redan har köpt biljett får pengarna tillbaka.

Simon KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons