Bluesfestivalen i Mönsterås laddar för 30:e festivalen: ”Längtar”

Mönsterås Blues & Roots närmar mig med stormsteg. I år är det den 30:e festivalen som går av stapeln och det innebär att festivalen får lite extra guldkant.
– Det är riktigt bra kvalitet på artisterna, det är världsartister och svenska eliten som kommer hit, säger Susanne Rylander ordförande vid Mönsterås Blues & Roots.
Mönsterås • Publicerad 11 maj 2023
Erika Baier med bandet drog många applåder under 2022 års festival.
Erika Baier med bandet drog många applåder under 2022 års festival.Foto: Mehdi Barakat

Det väntas bli en folkfest i vanlig ordning när bluesfestivalen i Mönsterås går av stapeln 26-27 maj. Totalt kommer 45 akter att spela under dagarna.

– Det är årets happening det här. På dagtid är det lite blandad musik på Storgatan. Det blir rockabilly, blues, rock, americana – det är lite bredare genre i år, säger Susanne och fortsätter:

– Upplägget är nytt för i år för vi ska vara på Hotell Munken istället för i hamnen. Det är bra för de som vill sitta lite ibland. Då har vi två scener där inne och en matsal där man kan äta lite gott. Det blir bekvämt för både artister och besökare.

Förutom världsartister och svenska eliten kommer även några unga stjärnskott att spela på festivalen.

– Den yngsta deltagaren är 16 år i år. Han kommer med ett band och spelar gamla Stones-låtar. Det är kul om ungdomar engagerar sig i det här och de får gärna höra av sig till oss om de vill spela.

Susanne och resten av festivalgänget ser fram emot att öppna den 30:e festivalen.

– Vi älskar ju den här musiken, det är därför vi kämpar med det här varje år. Jag längtar jättemycket.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.