GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Filmtipset

Bombastisk kombo av kuppfilm och zombieaction

FILM: Army of the Dead – Netflix

Foto: Netflix

Efter några år kantade av allt från personliga tragedier till kollisioner med filmbolag önskar man verkligen att det ska gå bra för Zack Snyder (“Watchmen”, “Batman v Superman: Dawn of Justice”), en oförtjänt hårt sågad regissör och manusförfattare. Så sent som för bara någon månad sedan fick han en efterlängtad seger i och med släppet av den mytomspunna ursprungsversion av superhjältefilmen “Justice League” som uppskattades av både publik och kritiker (inklusive undertecknad). Nu har han gjort det igen, med actionstänkaren “Army of the Dead” som kan ses som lite av en spirituell uppföljare till hans debutfilm “Dawn of the Dead” (2004).

Zombiefilmer började redan för tio år sedan kännas som en överexponerad och väldigt mättad genre men här rör Snyder om lite i grytan. Han smälter samman zombiefilm med kuppfilm och skildrar hur en grupp ex-militärer (med Dave Bautista i spetsen) med diverse förmågor får uppdraget att bryta sig in i ett kassavalv under ett kasino i Las Vegas. Valvet innehåller hisnande summor pengar, så pass mycket att samtliga medlemmar i teamet kan se det som en väg till ett helt nytt liv. Det enda problemet är att filmens Las Vegas är ground zero för en explosiv zombieapokalyps som den amerikanska regeringen har lyckats ringa in med en mur runt staden. Risknivån är med andra ord skyhög, dock inte tillräckligt hög för att skrämma bort Snyders härdade samling karaktärer.

“Army of the Dead” är verkligen inte en film som kommer göra publiken smartare men den bjuder onekligen på en riktigt skön och actionladdad filmupplevelse av skamlöst underhållande popcorn-variant. Från den spännande inledningsscenen och mäktiga titelsekvensen till eftertexterna är det högsta växel som gäller och en tråkig sekund går ej att finna. Actionscenerna är piggt kreativa och det karismatiska gänget skådespelare lyfter medioker dialog och halvdan humor. Särskilt Dave Bautista i huvudrollen och Tig Notaro som stenhård helikopterpilot verkar ha riktigt kul i sina roller och det är en fröjd att se.