Annons

Bröderna Junior Brielle till Söderport: ”Något helt nytt för oss”

Duon Junior Brielle intar Söderports scen till helgen. Med sig har bröderna ny musik som beskrivs som organiskt och episkt.
– Låtarna är något helt nytt för oss. Väldigt episkt, säger David Röhdin om Junior Brielles nysläpp.
Nöje • Publicerad 28 oktober 2022
Med sig in till Söderports värme har de ny musik som släpptes i september – nämligen dubbelsingeln ”Stor på jorden” och ”Snäll med John”.
Med sig in till Söderports värme har de ny musik som släpptes i september – nämligen dubbelsingeln ”Stor på jorden” och ”Snäll med John”.Foto: August Sandström

Junior Brielle

Namn: David och Gabriel Röhdin.

Från: Brunflo, Östersund.

Gör: Musiker i bandet Junior Brielle.

Aktuella med: Nya dubbelsingeln ”Stor på jorden” och ”Snäll med John” samt höstturné. Spelar på Söderport i Kalmar lördagen den 29 oktober.

Den aktuella popgruppen Junior Brielle som består av bröderna David och Gabriel Röhdin gör sig redo för att inta scenen på Söderport, som är ett av stoppen på brödernas höstturné som startade tidigare i höst.

Med sig in till Söderports värme har de ny musik som släpptes i september – nämligen dubbelsingeln ”Stor på jorden” och ”Snäll med John”. Och skapandet av låtarna har skiljt sig åt mot hur Junior Brielle tidigare gjort sin musik.

Annons

– Inför förra EP:n ”Dyrt och heligt” så kände vi att det kanske blir paus nu med den totala elektroniska upplevelsen, nästa grej kanske vi gör mer organiskt och med andra människor. Vi ville göra nästa grej med replokalskänsla. Då började vi medvetet skriva mindre utstuderat och mer feeling, säger David Röhdin.

Och replokalskänsla blev det. Tillsammans med producenten Mattias Glavå, som bland annat jobbat med Broder Daniel och Håkan Hellström, kom ”Stor på jorden” och ”Snäll med John” till.

– Mattias la en varm hand över allt som passerar genom dörren. Låtarna är något helt nytt för oss. Väldigt episkt. Vi tog in barnkörer som tog typ ett år att spela in.

– Och ”Snäll med John” är så punkig som Junior Brielle någonsin har varit.

Ni har inlett er höstturné. Hur har det varit hittills på turnén?

– Det har varit otroligt fina kvällar. Det är coolt att se att alla kan orden i de fyra senaste låtarna men också till pandemi-EP:n som vi släppte. Själva har vi spelat dem fyra gånger kanske. Vi var i Kalmar hösten 2018 och det var grymt.

Då ser ni fram emot att komma till Kalmar igen?

– Ja, jag hoppas vi kan toppa förra spelningen. Jag minns att jag ställde mig på min bror och triumferade seger.

Vad händer när turnén är slut?

– Vi ska släppa ett album i vinter som vi håller på att färdigställa, det är tänkt att vi ska släppa det i februari. 2023 känns spännande.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons