unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Nyheterarrow-down
  2. Avdelningararrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
Filmtipset

Crowe går loss som aldrig förr

Foto: Nordisk film

Unhinged (Digital hyrfilm)

Med roller i allt från “Gladiator” (2000) och “A Beautiful Mind” (2001) till “L.A. Confidential” (1997) och “The Nice Guys” (2016) har Russell Crowe bjudit på en helt otrolig karriär som skådespelare. Han har gestaltat olika grader av galenskap tidigare, men inte på den nivå som vi ser i Derrick Bortes explosiva “Unhinged” (2020). Filmen skildrar hur den unga kvinnan Rachel (Caren Pistorius) och hennes son Kyle (Gabriel Bateman) jagas av en rå psykopat (Crowe) efter en “road rage”-incident.

Av en olycklig slump hamnar deras respektive bilar på samma väg och en stressad tutning från Rachels sida utlöser bottenlös vrede hos Crowes instabila karaktär. Det dröjer inte länge innan liken börjar hopa sig och hela Rachels familj svävar i livsfara. “Unhinged” har inte mycket till djup eller något viktigt att säga, men dess 90 actionladdade minuter är skönt intensiva och Crowe skådespelar som om det inte finns någon morgondag.

Läs mer