Annons

Då blir det discofest på Öland

Publicerad 12 juni 2021
Foto: Mostphotos

Det vankas disco i Borgholm på Öland i sommar. Två kvällar i slutet av juli blir det nämligen ”Disco Inferno Summerparty 21” på Borgholms stadsmuseum. Det är banden Tributebandet Moose Brothers och Big Pipe Discoband som står för underhållningen.

– Det är nog inte bara vi musiker som är rejält spelsugna nu utan jag tror att publiken också törstar efter lite partystämning igen. Idén att bilda ett discoband med musiker från både Stockholm och Öland har jag knådat länge. Och i år blev det av med råge. Keyboard, trummor, kör och blås plockar vi från Öland. Sång, gitarr och bas från Stockholm. Tanken är att vi och Moose Brothers under discokulans sken kommer köra alla de gamla bekanta dängorna; Bad Girls, Le Freak, Soulman, Sweet Home Chicago, Celebration, Play that funky music och förstås Disco Inferno, säger Jonas Gustavsson, gitarrist och producent för arrangemanget.

Annons

– En kväll med 70-talsnostalgi vill vi gärna att publiken får klä sig i typisk 70-talsstil. Tycker publiken att det är ett lika roligt initiativ som vi musiker ska vi nog göra det till en återkommande sommartradition på Öland. That´s the way we like it liksom.

Discokvällarna äger rumt 23 och 24 juli.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons