GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Då blir det sommarkonsert i domkyrkan

Publicerad 7 juni 2022
Foto: Agnes Aronsson

Traditionsenligt kommer Kalmar domkyrkokör att avsluta vårterminen med en festlig sommarkonsert med en solist. Denna gången blir det tenoren Viktor Johansson från Göteborg som ansluter och sjunger romanser av årets jubilar Hugo Alfvén.

Sommarkonserten ger Domkyrkokören och ungdomskören Vox Beata även en möjlighet att ge sig i kast med den profana repertoaren.

– Vi får vi lyssna till ett urval av Johannes Brahms undersköna Liebeslieder Waltzer op. 52, där Brahms undersöker möjligheterna att komponera ett slags konstmusikaliska valser om naturen och kärleken som huvudsakligt innehåll”, säger Ingela Carlsson från Kalmar domkyrkokör i ett pressmeddelande.

Vox Beata kommer att framföra ett antal sånger av Oskar Lindberg samt ett par sånger av Lars Gullin i arrangemang av Gunnar Eriksson. Utöver detta kommer båda körerna att sjunga en samling svensk körlyrik.

Konserten äger rum på söndag den 12 juni kl 18.00

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.