Annons

Då blir det spökvandring på slottet: ”Har varit väldigt populärt”

Kalmar slotts spökvandring Fasor och illdåd är tillbaka. Det väntas läskiga vandringar genom ett nedsläckt slott där besökarna får höra om verkliga händelser från en avlägsen tid.
Kalmar • Publicerad tisdag 18:00
Spökvandring på Kalmar slott.
Spökvandring på Kalmar slott.Foto: Ludvig Gropp

Spökvandringen Fasor och illdåd är specialskriven för slottet och där man som besökare ger genom flera av slottets rum och salar, där flera vanligtvis inte är öppna för besökare. Det blir ruskiga berättelser om från slottets historia där det har begåtts förräderi, tortyr och avrättningar.

– Fasor och illdåd är vår klassiska spökvandring, som har varit väldigt populär men nu har fått vila några år. Den gick senast att uppleva 2019. Spökvandringarna är ett annorlunda sätt att besöka Kalmar Slott, det är en helt annan upplevelse att komma hit när det är nedsläckt och du inte ser vad som väntar bakom nästa hörn, berättar Johanna Algotsson, evenemangsansvarig på Kalmar Slott, i ett pressmeddelande.

Annons

Spökvandringarna ges under perioden 13 oktober - 25 november. Åldersgränsen är 12 år.

– Det brukar alltid vara högt tryck när vi släpper biljetterna och vi kan tänka oss att efterfrågan kommer att vara extra stor på premiärdagen, som äger rum fredagen den trettonde. Men vandringarna ges ända fram till helgen före julmässan, så det finns många tillfällen att följa med på en spökvandring under hösten, berättar Johanna Algotsson.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons