Annons

De arrangerar ”konst-erter” – musik och konst i symbios

Den 1 juni hävdes de flesta av de regionala rekommendationerna gällande covid-19. Samma dag stampar Persona galleri på gasen och presenterar sin första konsert.
Publicerad 1 juni 2021 • Uppdaterad 15 juni 2021
Pernilla Ingvarsdotter och Margareta Nilsson
Pernilla Ingvarsdotter och Margareta NilssonFoto: Pressbild

Den 18 juni arrangerar Persona galleri sex halvtimmeslånga konserter utomhus med sopranen Pernilla Ingvarsdotter och harpisten Margareta Nilsson. Samtidigt utförs en konst-performance framför publiken av konstnären Johan Hjärtstrand som kommer att måla ett minnesverk med inspiration från musiken och åskådarna.

– Nu när äntligen restriktionerna har mildrats vill vi bjuda på något nytt och spännande. Vi kallar det för ”Konst-erter”, en föreställning där musik, sång och skapande sker i nutid och samtid. Tanken bakom eventet är att samtliga sex konserters besökare och musiker tillsammans gör ett avtryck i en enda målning som om vi vore där samtidigt. Tillsammans bryter vi upp från verklighetens gränser och förenas i konsten. Vi utlovar med detta en minnesvärd och vacker manifestation för kultur och konst. En upplevelse som ger besökaren optimism, framtidstro och en känsla av "Nu har det vänt", säger Jonas Hellberg, arrangör på Persona galleri, i ett pressmeddelande.

Annons

Idén om ”konst-erterna” har arbetats fram av Persnilla Ingvarsdotter och Jonas Hellberg. Bakom arrangemanget står även Länsmusiken – Kalmar läns musikstiftelse och Kalmar konstmuseum.

Konserterna kommer att äga rum utomhus på innergården vid Persona galleri i Kalmar.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons