GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

De arrangerar ”konst-erter” – musik och konst i symbios

Den 1 juni hävdes de flesta av de regionala rekommendationerna gällande covid-19. Samma dag stampar Persona galleri på gasen och presenterar sin första konsert.
Pernilla Ingvarsdotter och Margareta Nilsson
Pernilla Ingvarsdotter och Margareta Nilsson
Foto: Pressbild

Den 18 juni arrangerar Persona galleri sex halvtimmeslånga konserter utomhus med sopranen Pernilla Ingvarsdotter och harpisten Margareta Nilsson. Samtidigt utförs en konst-performance framför publiken av konstnären Johan Hjärtstrand som kommer att måla ett minnesverk med inspiration från musiken och åskådarna.

– Nu när äntligen restriktionerna har mildrats vill vi bjuda på något nytt och spännande. Vi kallar det för ”Konst-erter”, en föreställning där musik, sång och skapande sker i nutid och samtid. Tanken bakom eventet är att samtliga sex konserters besökare och musiker tillsammans gör ett avtryck i en enda målning som om vi vore där samtidigt. Tillsammans bryter vi upp från verklighetens gränser och förenas i konsten. Vi utlovar med detta en minnesvärd och vacker manifestation för kultur och konst. En upplevelse som ger besökaren optimism, framtidstro och en känsla av "Nu har det vänt", säger Jonas Hellberg, arrangör på Persona galleri, i ett pressmeddelande.

Idén om ”konst-erterna” har arbetats fram av Persnilla Ingvarsdoter och Jonas Hellberg. Bakom arrangemanget står även Länsmusiken – Kalmar läns musikstiftelse och Kalmar konstmuseum.

Konserterna kommer att äga rum utomhus på innergården vid Persona galleri i Kalmar.