De leder årets ”Musikhjälpen”

Det blir inga mindre än musikern Oscar Zia, journalisten Tina Mehrafzoon och skådespelaren och komikern Klas Eriksson som leder årets ”Musikhjälpen” från glasburen i värdstaden Göteborg.
Nöje • Publicerad 16 november 2022
Klas Eriksson, Tina Mehrafzoon och Oscar Zia.
Klas Eriksson, Tina Mehrafzoon och Oscar Zia.Foto: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Trion kommer att leda publiken från glasburen som i år sätts upp i Göteborg. Årets tema är ”För en tryggare barndom på flykt från krig”. Förra året fick Zia uppdraget att leda programmet som då sändes i Norrköping, men fick ställa in efter en dag på grund av sjukdom. Nu tar han revansch.

– Jag älskar Musikhjälpen och ser jättemycket fram emot veckan, det är både jättemysigt och jätteviktigt. En vecka där vi tillsammans lär oss mer om hur världen ser ut, hur bra vi har det och hur vi kan hjälpa andra med så små medel som att önska en låt, säger Oscar Zia i ett pressmeddelande från Sveriges Radio.

Även förra året kunde publiken följa journalisten från P3 Tina Mehrafzoon, men då som resande reporter som rapporterade om barnarbete.

– Musikhjälpen är för mig en vecka där vi visar de allra bästa versionerna av oss själva. Det känns väldigt varmt och solidariskt. Jag har träffat barn på flykt och sett hur otryggheten gjort att de slutat leka, skratta och drömma. Hur ska vi kunna ha en ljus framtid om barn inte kan drömma?, säger hon i pressmeddelandet.

Nykomlingen Klas Eriksson är känd för att vara ena halvan i SVT:s humorsuccé om bröderna ”Leif & Billy” och har under ett år gästat buren, men i år får han chansen att programleda:

– Musikhjälpen har blivit lite av en jultradition och varje år har jag försökt engagera mig på olika sätt. Det jag ser mest fram emot är att få så många som möjligt att engagera sig, säger skådespelaren.

Musikhjälpen startar den 12 december från Kungstorget i Göteborg. Även i Kalmar kommer en lokal upplaga av Musikhjälpen att hållas av journaliststudenter från föreningen ”Radio Shore” på Linnéuniversitetet.

Linn SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.