Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Filmtipset

Drabbande om försvunnet barn

Snöänglar (Serie, SVT Play, nya avsnitt söndagar)

SVT Drama har sällan varit så skarpa som de är just nu. De senaste årens ”Kalifat”, “Jakten på en mördare” och “Tunna blå linjen” har samtliga visat upp oerhört hög produktionsklass och platsar utan problem i den internationella “peak TV”-boomen. Deras senaste succé heter “Snöänglar” och tar sin början på julafton i en vinterbiten förort utanför Stockholm. När den pillermissbrukande och stökiga tvåbarnsmamman Jenni (lysande Josefin Asplund) vaknar ur sin djupa sömntablettsdvala upptäcker hon till sin totala förskräckelse att hennes fem veckor gamla bebis Lukas är spårlöst försvunnen ur lägenheten. Polisen sätts på fallet, vilket gör Jennis kriminella man Salle (nerviga Ardalan Esmaili) svettig.

Det är bara en av flera tunga berättelser som vi får se i denna dansk-svenska seriesatsning i sex delar. Skickliga skådespelare som Eva Melander, Cecilia Nilsson och Maria Rossing får alla utrymme att skina. Mörkret och misären vilar över hela serien och dess karaktärsporträtt men det sänker den inte, snarare tvärtom. Manusförfattaren Mette Heeno och regissören Anna Zackrisson ser till att den aldrig slår över mot exploatering utan håller den på precis rätt nivå. Välspelat, drabbande och grymt spännande.

Läs mer