Drömbokning till Öland Roots: ”Jobbat hårt”

Värmen har redan anlänt och många festivalsugna inväntar dagarna för den klassiska reggaefestivalen vid Sandbergens festplats i Stora Frö. Kulturföreningen Öland Roots firar 20 år och det blir en festival med en lite extra glimmande juvel på scen.
Publicerad 12 maj 2023
Montage.
Montage.Foto: Mehdi Barakat, Pressbild

I vanlig ordning kommer tallskogen vid Sandbergens dansbana att fyllas med glada festivalbesökare när Öland Roots slår upp portarna. I år har festivalen lyckats knyta till sig en Marley-spelning på festplatsen. I år spelar nämligen en av Bob Marleys söner, Ky-Mani Marley på festivalen.

– Vi kan väl säga att det har varit ett väldigt hårt arbete över flera år egentligen. Det var så att han skulle spela 2020, men då kom pandemin. Sedan dess har vi försökt att få det att funka – och nu kommer det äntligen bli av. Det är fantastiskt, säger Kalle Palmgren från kulturföreningen Öland Roots.

Festivalen går av stapeln den 13-15 juli och det märks hos Kalle Palmgren att längtan att förklara festivalen öppen är stor.

– Uppladdningen är snart uppe på maxvarv. Det är full fart i alla olika delar av organisationen. Jag har en förväntan att vi ska samlas tillsammans och fira att vi har fått vara på den här platsen i 20 år tillsammans. Oavsett om man har varit där i 20 år eller om det är första året. Det ska märkas och kännas att vi har gjort det här tillsammans. Se till att köpa biljetter, vänta inte för länge.

Släppta artister:

Ky-Mani Marley

Twinkle Brothers,

Cleo,

Svenska Akademien,

Efia Abu & Drömbandet,

The Bustups,

Rotpuls,

Delphi,

Oya Rrriotsamba,

Olumo Soundz,

Etzia & Hot This

Year Band,

Alvaret,

Solkatten,

Amanda Warren & Reggaeunionen

LionDub

Syster Sol & Hot This Year Band.

Resterande musikframträdanden släpps närmsta dagarna.

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.