Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Emilia ställer ut foton från savannen på Kvasten

Kvasten huserar just nu en utställning med fotografier tagna på den afrikanska savannen. Fotografen Emilia Karlsson hoppas fotografierna kan påminna folk om att många djurarter i Afrika är hotade.
Foto: Privat

I Kvastens lokaler i Kalmar hänger det fotografier tagna i Tanzania och Kenya. Fotografierna är tagna av Emilia Karlsson och Utställningen är från en serie som fokuserar på att visa de arter som hotas av problem som klimatförändringarna och tjuvjakt.

– Jag har alltid varit väldigt intresserad av den afrikanska miljön. Jag drömde om savannen när jag var ett barn och jag ritade teckningar av savannen. Jag älskar miljön och friheten. Det är helt fantastiskt, säger Emilia Karlsson.

Foto: Privat

Fotografierna som hänger på Kvasten är tagna i Tanzania och Kenya där Emilia har varit både privat och som guide.

– Just nu pluggar jag till biolog på Linnéuniversitetet och jag har tidigare studerat till safariguide i Tanzania och Kenya. När jag var där var det väldigt torrt. Bilderna är väldigt ljusa och det är inte så mycket färg i bilderna. Fotografierna är en påminnelse om att vi inte är ensamma på jorden och att det är en allvarlig situation för många arter i världen just nu. Jag är väldigt nöjd med utställningen och jag hoppas den kan få någon kan tänka till lite.

Utställningen på Kvasten i Kalmar.
Utställningen på Kvasten i Kalmar.

I utställningen hänger fotografier av gepard, leopard, noshörning, struts och zebra.

– Det är väldigt vackra och iögonfallande arter. Jag vill förmedla en känsla i bilderna. De flesta av dessa arter är hotade nu.

Läs mer