GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Emma prisades i Musikschlaget: ”Härligt att få uppleva”

Emma Lindblad från Kalmar, 33 år, åkte den 8 juni till Linköping för att tävla i Musikschlaget.
Tävlingen är Sveriges största melodifestival för musiker med funktionsnedsättningar, som också arrangeras av personer med funktionsnedsättningar i samarbete med Bilda.
– Det var härligt att få uppleva det, säger Emma Lindblad.
Publicerad 10 juni 2022

Tävlingen i Linköping var en av flera deltävlingar som anordnas i hela Sverige. Vinnarna i varje deltävling får sedan göra upp i en stor final som äger rum i Sundsvall i november.

Emma Lindblad från Kalmar tävlade med låten ”Så länge jag lever” av Carola. Det var ett väl genomtänkt nummer som Emma levererade, vilket juryn verkligen tog fasta på.

– Jag fick inte komma vidare, men jag fick pris för bästa koreografi eftersom jag dansade när jag sjöng och hade perfekta kläder till den, säger Emma.

Kan du beskriva hur det är att tävla i Musikschlaget?

– Det är jättefantastiskt! Särskilt när man får så bra stöd från publiken. Jag ropade när det var dags att klappa händerna och jag fick jubel och massa kärlek. Då kände jag: ”Det här är vad jag vill göra!”

Förutom Musikschlaget har Emma fler uppträdanden på gång i sommar.

– Den 18 juni ska jag uppträda på Sommarfestivalen i Norrliden och den 12 augusti ska jag uppträda tillsammans med Funkisfestivalens stjärnor på Krusenstiernska gården.

Här kan du se Emmas uppträdande:

Linus GunnarssonSkicka e-post
Så här jobbar Kalmarposten med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.