GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Filmtipset

Fint karaktärsdrama möter rafflande fiffelmysterium

Publicerad 9 oktober 2022
Detta är en recension i Kalmarposten. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.

A Hero (Digital hyrfilm)

A Hero
A HeroFoto: Scanbox Entertainment

Med välförtjänt hyllade filmer som ”A Separation” (2011, vinnare av en Oscar för bästa utländska film) och ”The Past” (2013) har den iranska filmskaparen Asghar Farhadi befäst sig som en mästare, gång på gång. Hans lågmälda och varmt humanistiska verk om ordinära människor under extraordinär press har rötter som leder till både Ingmar Bergman och Yasujirō Ozu.

”A Hero” (2022) är inget undantag och dess hjärtskärande skildring av den otursförföljda Rahim (Amir Jadidi) är storartad i all sin enkelhet. Efter tre tuffa år i fängelse ska han under en kort permission försöka övertala sin principfasta fordringsägare att visa nåd och gå med på en avbetalningsplan för den skuld som är grunden för fängelsestraffet, men inget går som planerat. Kombinationen av välskrivet karaktärsdrama och spännande fiffelmysterium ger en lika vass som emotionellt rik filmupplevelse med skådespeleri som är så autentiskt att det känns dokumentärt. Inte ett öga lämnas torrt.

Viktor Jerner