GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Filmtipset

Fint och drabbande porträtt av vilsna unga vuxna

Publicerad 18 juli 2021

Thunder in my Heart (Serie, Viaplay)

Foto: Viaplay

Amy Deasismont, tidigare känd under artistnamnet Amy Diamond, har här producerat något som fick mig att fullständigt tappa hakan. Blott 29 år gammal har hon skapat, skrivit (samtliga åtta avsnitt) och regisserat (två av avsnitten) denna rakt igenom spektakulära pärla till serie. Deasismont spelar även själv huvudrollen som Sigrid, oftast kallad Sigge, en vilsen tjej som vacklande försöker navigera sig igenom livet som ung vuxen. I hennes sfär finns de stöttande vännerna Sam (Alexander Abdallah, lika briljant här som i nya “Snabba Cash”) och Antonia (härligt burdusa Julia Lyskova) samt hennes skilda och trasiga föräldrar som spelas mästerligt av Helen Sjöholm och Gustaf Hammarsten.

Särskilt dynamiken mellan Deasismont och de två sistnämnda och utforskningen av hur det är att ha en narcissistisk pappa gör att “Thunder in my Heart” (2021) får en nerv som sällan skådas i svenska tv-produktioner. Allt känns oerhört äkta och ärligt och träffar stenhårt. Samtidigt är den ofta upplyftande och fylld av glädje och värme. En fullträff, kort sagt. Deasismonts förvandling från barnstjärna till en av de mest intressanta rösterna inom svensk serieproduktion är lika överraskande som välkommen.

Viktor Jerner
Detta är en recension i kalmarposten. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.