unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Nyheterarrow-down
  2. Avdelningararrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
Filmtipset

Förförande rappt kostymdrama

Foto: Netflix

Bridgerton (Serie, Netflix)

Nya Netflix-satsningen “Bridgerton” (2020), baserad på Julia Quinns romansvit med samma namn, har beskrivits som en hetare och mer “skandalös” version av en Jane Austen-berättelse och jag skriver under på det. Den nyligen släppta första säsongen skildrar London-societeten på tidiga 1800-talet och särskilt den spirande romansen mellan “debutanten” Daphne Bridgerton (Phoebe Dynevor) och hertigen Simon Basset (Regé-Jean Page).

Från deras näras och käras perspektiv tycks deras omskvallrade uppvaktning vara äkta, medan de själva vet att sanningen inte är full så okomplicerad. Även om serien inte direkt bjuder på något oförglömligt eller extraordinärt så tas tittaren med till en värld att förtrollas av, fylld till bredden med vackra människor, härligt överdådiga kostymer och rafflande intriger som håller underhållningsnivån på topp. En högst beroendeframkallande och förförande serie.

Läs mer