unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Nyheterarrow-down
  2. Avdelningararrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
Filmtipset

“Freaky Friday” i slasher-tappning

Foto: United International Pictures Sverige

(Film, ute nu på bio)

Vad händer om man tar det pigga och innovativa “body swap”-konceptet i “Freaky Friday” (2003), där en mamma och en dotter byter kropp till dråpligt resultat, och applicerar det på en slasher-skräckis? Den frågan ställer sig Christopher Landon och Michael Kennedy med sin film “Freaky”, där en seriemördare (Vince Vaughn) byter kropp med high school-tjejen Millie (Kathryn Newton) när han hugger henne med en förhäxad dolk.

Den sköna humorn i hur Millie försöker förklara för vettskrämda vänner och familj varför hon plötsligt ser ut som en jätte till man kläms ur till sista droppen. Även det faktum att mördaren med hjälp av sin nya kropp kan komma närmare sina potentiella offer än någonsin tidigare används på klipska vis.

Det vågat blodiga slasher-våldet går hand i hand med hormonstinn tonårsångest och många skratt. Jag lär ha glömt den imorgon, men den gav mig en mycket njutbar och lättsam stund i biomörkret.

Läs mer