Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Filmtipset

Jerner: ”Välförtjänt bästa film-vinnare”

Foto: Walt Disney Pictures Sverige

Nomadland (Film, bio & Disney+ från 30/4)

2017 års kritikerhyllade “The Rider” visade att multitalangen Chloe Zháo har en makalös förmåga att få dokumentär och spelfilm att smälta samman till något alldeles extraordinärt. Med årets “Nomadland” har hon gjort något liknande, fast i större skala. Här möter vi Fern (den alltid lika mirakulösa Frances McDormand) som efter alldeles för många hårda smällar från livet bestämmer sig för att sälja alla sina tillhörigheter, köpa en van och leva enkelt nomad-liv. Vi får följa med henne på en omtumlande och ögonöppnande resa genom USA och en kultur som existerar på samhällets yttersta kant.

Kombinationen av professionella skådespelare (som McDormand) och verkliga nomader är sömlös och skänker sällsynt autenticitet till porträttet av en mytomspunnen livsstil. Det råa skådespeleriet, det avskalade berättandet och det emotionella djupet gör detta till en pärla. Oscarsstatyetterna för bästa film, bästa regi och bästa kvinnliga huvudroll som filmen, Zháo och McDormand tog emot på söndagens gala var alla mycket välförtjänta.

Läs mer